Novosti arhiva
Prva stranaNovosti
 

Prva strana O školi Pesnik Miroslav Antić Zaposleni Učenici Eko kutak Takmičenja Vodič za osmake Novosti Dokumenti Javne nabavke moj esDnevnik Biblioteka Korisni linkovi Arhiva Letopis škole Kontakt
Administracija
 
Dani mentalnog zdravlja
 
 
11.10.2023.
Dani mentalnog zdravlja

Dani mentalnog zdravlja
Međunarodni Dan mentalnog zdravlja obeležava se 10. oktobra sa ciljem podizanja svesti ljudi o značaju dobrog mentalnog zdravlja na svakodnevno funkcionisanje svake osobe.
Mentalna bolest je zdravstveni problem koji koči osobu da ostvari svoje potencijale, da bude zadovoljna sobom, svetom oko sebe, da funkcioniše u društvu i u isto vreme doprinosi razvoju društva u kom živi. Oko mentalne bolesti postoji stigma, osobe sa problemom su često obeležene, nedobijaju dovoljnu pažnju, pomoć i podršku svoje okoline. Nema privilegovanih, problem sa mentalnim zdravljem može imati svako bez obzira na pol, godine, obrazovanje, socijalni status. FESTIVAL MENTALNOG ZDRAVLJA pod sloganom “EMPATIJA.”održava se u Subotici Novom Sadu, Somboru, Zrenjaninu, Pančevu, Podgorici od 10-20. oktobra 2023. godine sa nizom aktivnosti namenjenih ovoj temi.
U školi ćemo učenicima u narednom period, putem radioničarskog rada nastojati da ukažemo koliko je značajno da pruže ruku jedan drugome, da budu pomoć i podrška ljudima oko sebe.

Pedagoško-psihološka služba

 
 
 
 
 
       
 

 

Copyright 2007 Nordnet D.O.O. Sva prava zadržana.