Novosti arhiva
Prva stranaNovosti
 

Prva strana O školi Pesnik Miroslav Antić Zaposleni Učenici Eko kutak Takmičenja Vodič za osmake Novosti Dokumenti Javne nabavke moj esDnevnik Biblioteka Korisni linkovi Arhiva Letopis škole Kontakt
Administracija
 
Еkološko muzičkа radionica
 
 
20.12.2022.
Еkološko muzičkа radionica

Tokom novembra i decembra održan je serijal ekološko muzičkih radionica "PESMA NAŠIH PALIĆKIH PTICA" sa učenicama četvrtog razreda. Radionice je vodila Dr Jasna Jovićević, muzičarka, kompozitorka i liderka mnogih obrazovnih programa za decu uz pomoć učiteljica.
Ovaj program je nastavak uspešne saradnje OŠ"Miroslav Antić" i UG "Artrust, oni su i prošle godine zajednički pravili muzičke instrumente i izvodili muzički program na školskoj priredbi.
Ove godine su deca imala prilke da uče o našim pticama sa Palića i Ludaša, uče o njihovim karakteristikama, načinu života, ishrane a pre svega, o njihovom zvuku i pesmi. Osim upoznavanja sa ornitologijom kroz interaktivne online igrice i crtanje, deca su pripremala autorske tekstove pesmica koje je kompozitorka obogatila melodijom i harmonijama. Njihova poezija na temu ptica i ekologije je pretočena u pesme, koje su zajednički naučili da pevaju i pripremili repertoar za sledeći javni nastup.
Projekat je realizovalo Udruženje građana Artrust uz podršku grada Subotice, Sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne sredine.

Dijana Stevanović

 
 
 
  1 | 2 | 3Sledeća strana  
 
       
                   
 

 

Copyright 2007 Nordnet D.O.O. Sva prava zadržana.