Novosti arhiva
Prva stranaNovosti
 

Prva strana O školi Pesnik Miroslav Antić Zaposleni Učenici Eko kutak Takmičenja Vodič za osmake Novosti Dokumenti Javne nabavke moj esDnevnik Biblioteka Korisni linkovi Arhiva Letopis škole Kontakt
Administracija
 
СТОП НАСИЉУ
 
 
28.11.2023.
СТОП НАСИЉУ

Гост наше школе била је песникиња Татјана Драгичевић Радичевић и заједно са ученицима у продуженом боравку обележила 25.11. Међународни дан борбе против насиља. Овом приликом поклонила је књиге, али и слаткише ученицима, јер су јој помогли да напише песму "Јесен".

Татјана Драгичевић Радичевић живи на Палићу, где је завршила и основну школу као ђак генерације 1983/84 године. У Суботици је завршила Гимназију, а дипломирала је на Факултету организационих наука у Београду. Звање доктора економских наука стекла је 2005. године. Ради као универзитетски професор.

Прве стихове и прозне текстове објављивала је у школском часопису „Пионир“. У периоду младалачког стваралаштва освојила је бројне награде. Љубав према писању, а посебно стиховима, никад није јењавала, чак и онда када је била помало заклоњена од јавности због посвећености науци и професури. Бави се писањем љубавне, елегичн, мисаоне и дечије поезије, есеја, краткиx прозниx дела, као и кратких форми мисли о љубави, животу, духовности, пријатељству, пролазности итд. Њене писане речи представљају победу у вечитој борби између књижевности, лелујавог стиха и стварности живота. Своје стихове први пут јавно је представила у јуну 2015. године на Песничкој вечери „Орфеј у Равелу“, као члан Клуба песника „Орфеј“. У 2021. години објавила је збирку поезије „Трилогија душе“, која је имала више успешних промоција.
Данас је активни члан Књижевног клуба „Свети Сава“ Српског културног центра из Суботице. Рецензент је више прозних и лирских књижевних дела.
У свом опусу тренутно има преко 300 песама и 250 кратких мисли, више есеја и прозних текстова. Њена поезија објављивана је у многим зборницима.

Dijana Stevanović

 
 
 
  Prethodna strana1 | 2 | 3 | 4Sledeća strana  
 
       
                                           
 

 

Copyright 2007 Nordnet D.O.O. Sva prava zadržana.